KAMIS
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
KAMIS Rozmaryn, to przyprawa o silnym, aromatycznym zapachu oraz korzennym, palącym, nieco gorzkim smaku. Ma wiele pozytywnych właściwości, takich jak ułatwienie trawienia, polepszenie krążenia krwi. Służy do przyprawiania wielu potrwa mięsnych, z wieprzowiny, baraniny, jagnięciny, drobiu, dziczyzny. Można go również dodawać do aromatyzowania ziemniaków, zup jarzynowych, sosów. Jest praktycznie przyprawą uniwersalną, dlatego dobrze jest je mieć w swojej kuchni. Nie jest droga, dlatego warto dołączyć jądo kompletu przypraw.
naturalnie suszony
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
rozmaryn
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 23
g
Średnia miara (e)
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 8,45 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,65 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,25 zł
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 1,89 zł
21% taniej
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,15 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 10,79 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,55 zł
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,39 zł
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 9,99 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Przyprawa do karkówki
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Naturalnie suszony dla zachowania pełni smaku i aromatu
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Jajka w koszulce z pomidorami i cukinią Przygotowanie 10 min Gotowanie 20 min Porcje 4 Składniki: 1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżki oleju 1 cukinia pokrojona w kostkę 1 puszka pomidorów bez skóry pokrojonych 2 łyżeczki rozmarynu Kamis 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis 2 łyżki octu 4 jaja sól, pieprz do smaku 2 ulubione bułki 4 plastry boczku wędzonego lub wędzonki 1. Cebulę podsmaż na oleju, dodaj cukinię, smaż ok. 3 min. Dodaj pomidory, rozmaryn, czosnek, duś ok. 12 min. aż płyn odparuje, dopraw solą i pieprzem. 2. Bułki przekrój na pół, zapiecz na patelni lub w piekarniku, boczek usmaż. 3. W tym samym czasie w rondelku zagotuj wodę z octem i 1 łyżeczką soli. 4. Jajka pojedynczo wbijaj do małego naczynia, a następnie delikatnie wrzucaj do mocno zamieszanej wody i gotuj ok. 3 min. 5. Na grzankach ułóż kolejno warzywa, jajko i boczek.