Szanowni Państwo, informujemy, że codziennie o godz. 9:00 oraz 19:00 otwieramy dodatkowe terminy dostaw na dzień kolejny.

Sortuj

Rodzaje

Brak dodatkowych filtrów.

Marki

Brak dodatkowych filtrów.

Dodaj do ulubionych
LUBELLA Makaron świderki (eliche) 500 g
LUBELLAMakaron świderki (eliche)500 g6,58 zł / kg
Super cena
3,294,19
Do koszyka
Ważny do 16-11-2023
Dodaj do ulubionych
LUBELLA Pełne Ziarno Makaron świdry pełnoziarniste (fusilli) 400 g
Ważny do 23-01-2024
1 szt.
15 szt.
Ważny do 30-11-2023
Dodaj do ulubionych
LUBELLA Makaron świdry (fusili) 400 g
Ważny do 05-11-2023
Ważny do 13-01-2024
Ważny do 15-11-2023
1 szt.
15 szt.
Dodaj do ulubionych
BARILLA Makaron fusili (świderki) 500 g
Ważny do 01-07-2023
Ważny do 03-11-2022
Ważny do 20-11-2022
Ważny do 10-05-2021
Dodaj do ulubionych
PODRAVKA Makaron gemelli (warkocze) 500 g
Ważny do 21-10-2024
Ważny do 18-01-2024
Ważny do 21-09-2022
Dodaj do ulubionych
ARRIGHI Makaron fusilli (świderki) 500 g
Ważny do 23-09-2023
Ważny do 12-10-2023
Dodaj do ulubionych
AGNESI Makaron trofie liguri 500 g
Ważny do 22-06-2022
Dodaj do ulubionych
AGNESI Makaron cellentani spirala 500 g
Ważny do 15-07-2023
Ważny do 12-01-2022

Oferty

Makaron świderki

Makaron świderki na każdą okazję Świderki - a właściwie fusilli, bo tak brzmi jego oryginalna nazwa - to rodzaj południowo-włoskiego makaronu, który jest jednym z najpopularniejszych produktów tego typu. Swoją popularność zawdzięcza bez wątpienia charakterystycznie skręconej formie oraz uniwersalnemu zastosowaniu: może być serwowany w wersji na słodko oraz na słono, zarówno z potrawami mięsnymi, jak i wegetariańskimi. Kochają go wszyscy - dorośli i dzieci w każdym wieku. Makaron świderki występuje w kilku wersjach. Rozróżniamy produkty powstałe na bazie tradycyjnej mąki pszennej, jak i bazujące na mące durum.Mąka durum sprawia, że makaron zyskuje charakterystyczny kolor, jednak dużo mniej intensywny niż w przypadku makaronu jajecznego. Mąka durum jest ponadto źródłem wielu witamin i minerałów, a najważniejsze z nich to: fosfor, potas, żelazo, miedź, witaminy z grupy B i kwas foliowy. Co więcej: semolina posiada niższy indeks glikemiczny od mąki pszennej, co docenią diabetycy, czyli osoby cierpiące na cukrzycę.

Makaron świderki - pełnoziarnisty, a może bezglutenowy?

Oprócz makaronu powstałego na bazie mąki pszennej i tego z mąki durum, w naszej ofercie znajdziesz również makarony świderki pełnoziarniste i bezglutenowe. Pełnoziarniste makaronowe świderki są produktem niskokalorycznym i stanowią źródło białka, węglowodanów oraz błonnika niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego. Powstają z grubo zmielonych ziaren zboża i właśnie przez to mają ciemną barwę i są bardzo sycące.Z makaronu fusilli możesz przyrządzić zapiekankę warzywną lub z mięsem mielonym, a także sałatkę z tuńczykiem i makaronem lub kurczakiem i suszonymi pomidorami. Świderki sprawdzą się także z serem białym - w wersji na słodko (z cukrem), czy na słono (z solą i pieprzem).Bezglutenowy makaron świderki to produkt w pełni wegański, który powstaje bez wykorzystania mąki pszennej, soi czy jajek. Najczęściej mąkę zastępuje się zmieloną czerwoną soczewicą lub mąką gryczaną pochodzącą z ekologicznych upraw. Kolor bezglutenowego makaronu może być pomarańczowy lub lekko czerwonawy. To doskonały wybór dla wszystkich tych, którzy są uczuleni na gluten, a nie chcą wyłączać ze swojej diety makaronu i ulubionych potraw.