Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chlorella jest algą słodkowodną bogatą w wiele składników odżywczych.
W jej składzie możemy znaleźć m. in.: witaminę C, A, E oraz witaminy z grupy B. Stanowi także cenne źródło żelaza oraz aminokwasów rozgałęzionych BCAA. Swoją ciemnozieloną barwę zawdzięcza obecności chlorofilu.
Ze względu na obecność Chlorella Growth Factor (CGF) przyspiesza regenerację uszkodzonych tkanek. Jej obecność w diecie wpływa korzystnie na regulację poziomu cukru we krwi, poprawia pracę wątroby, zwiększa wytrzymałość podczas treningów, wspomaga proces detoksykacji organizmu, a także pomaga w redukcji stresu oksydacyjnego.
Sposób wykorzystania i dawkowanie:
Chlorellę, można dodawać np. do koktajli, sałatek lub napojów. Ze względu na swój charakterystyczny smak najlepiej łączyć ją z produktami o intensywnym aromacie. Nie powinno się poddawać jej obróbce termicznej, gdyż działa to niekorzystnie na zawarte w niej związki prozdrowotne. Minimalna dzienna porcja przynoszą korzyści to 500 mg dziennie. Zalecana dawka to od 5 do 10 gramów dziennie. Aby odczuć korzyści płynące z suplementacji chlorelli należy przyjmować ją regularnie.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Chiny
ekologiczne sproszkowane algi chlorelli
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od ciepła i bezpośredniego światła słonecznego. Przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza.