Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Liofilizowany szpinak w proszku to swego rodzaju koncentrat, który posiada w przybliżeniu 10 razy większą zawartość witamin i minerałów niż jego świeży odpowiednik.
Szpinak to bogactwo witamin i minerałów, m.in.: potasu, witaminy K, witaminy A, karotenoidów i wielu innych. Jest źródłem magnezu, który ma duży wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego, obniża podatność na stres i wykazuje właściwości uspokajające. Zawiera również foliany, szczególnie polecane kobietom w ciąży. Liście szpinaku wykazują właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Jest to zasługa beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny – znanych przeciwutleniaczy.
Kraj pochodzenia: Polska
100% sproszkowanego szpinaku liofilizowanego
zawiera: zboża zawierające gluten, skorupiaki i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, sezam, mięczaki i produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze do 30 st C.
Liofilizowane warzywa można dodawać do smoothies, kasz, napojów lub dań funkcjonalnych. Porcja wynosi od 1 do 2 łyżeczek (5-10 g).