Zakupy spożywcze online z dostawą do domu
Kod pocztowy
Mój koszyk
0,00 zł
KategorieKategorie sklepu
Rabatówka
Promocje
Nowości
Kupony rabatowe
Dla Biura
Informacje o dostawieMetody płatności
Warzywa i owoceNabiał, jaja, seryMięso i wędlinyRyby i owoce morzaBIOVegeAlkoholPiekarnia, cukierniaMrożoneSpożywczeSłodycze i przekąskiBakalie, pestki, ziarnaKawa, herbata i kakaoNapojeDzieckoPomysły na prezentArtykuły biuroweDrogeriaŚrodki czystości, chemiaDla zwierzątDom, Ogród, AutoZdrowie
Strona główna
Piekarnia, cukiernia
Pozostałe
Papier ryżowy
TAO TAO Papier ryżowy
Papier ryżowy - TAO TAO
1 z 1
Najedź kursorem, żeby powiększyć zdjęcie

TAO TAO Papier ryżowy

50 g
TAO TAO

0 gr
0 gr/kg

Zamienniki
Kod pocztowy

Pełny asortyment

Dostawa Frisco VAN


Opis produktu

Papier ryżowy TAO TAO sprawdzi się doskonale przy tworzeniu sajgonek mięsnych i warzywnych. Jest to tradycyjny produkt w rejonach Chin oraz Wietnamu. Produkuje się go z mąki ryżowej. Papier ryżowy to delikatne, cienkie placki.

Z jego wykorzystaniem przygotujemy również spring rollsy, a także dania na słodko (np. słodkie rożki owocowe z papieru ryżowego). Sajgonki to uniwersalne danie, do którego można włożyć właściwie wszystko. Z papierem ryżowym, którego smak jest praktycznie niewyczuwalny, pasuje większość warzyw oraz mięs. Do sajgonek możemy dobrać liczne sosy, np. chilli, miętowy, jogurtowy – wszystko zależy od gustu oraz składników użytych do przygotowania dania.


Cechy

bezglutenowy


TAO TAO Papier ryżowy


Produkt wycofany
Tagi
wegetariański
bez cukru

Skład i alergeny

Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
1400.00 kJ
16.7%
Wartość energetyczna (kcal)
332.00 kcal
16.6%
Tłuszcz (g)
0.50 g
0.7%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.00 g
0.0%
Węglowodany (g)
66.50 g
25.6%
w tym cukry (g)
1.20 g
1.3%
Białko (g)
6.50 g
13.0%
Sól (g)
3.20 g
53.3%
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.

Opakowanie

Produkty z kategorii Papier ryżowy

5.0
z 7 opinii
RICEFIELD Papier ryżowy 22 cm 300 g

RICEFIELD

Papier ryżowy 22 cm

300 g28,30 zł/kg
8,49 zł
Do koszyka
Ważny do 05-01-2027

Produkty marki TAO TAO

5.0
z 4 opinii
TAO TAO Makaron sojowy chiński 100 g

TAO TAO

Makaron sojowy chiński

100 g67,90 zł/kg
6,79 zł
Do koszyka
Ważny do 30-05-2027
5.0
z 4 opinii
TAO TAO Sos sojowy 150 ml

TAO TAO

Sos sojowy

150 ml65,27 zł/l
9,79 zł
Do koszyka
Ważny do 30-05-2026
5.0
z 2 opinii
TAO TAO Makaron ryżowy wstążki bezglutenowy 200 g

TAO TAO

Makaron ryżowy wstążki bezglutenowy

200 g49,95 zł/kg
9,99 zł
Do koszyka
Ważny do 30-10-2026
Parametry
Cena za kg:
0 gr/kg
Waga:
50 g
Sprzedawca:
Frisco S.A.
Marka:
TAO TAO
EAN:
5901882199910

Przygotowywanie i przechowywanie

Przygotowanie i stosowanie

Sposób zawijania: 1. Połóż nadzienie na placek. 2. Przykryj nadzienie i zagnij rogi. 3. Zawiń sajgonkę.


Przechowywanie

Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.


Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Adres firmy

ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo Polska


Adres producenta

Wyprodukowano wyłącznie dla: TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo Polska


Informacje producenta

Marka

Tao Tao


Marka standaryzowana

MarkaTao Tao

Logotypy stron trzecich

Bezglutenowy


O marce

Tao Tao - Harmonia Smaków


Przepisy

Smażone sajgonki Nadzienie na 8-10 sajgonek 1. 2 grzyby Mun Tao Tao moczyć w gorącej wodzie. Po 20 minutach odcedzić, odkroić nóżki i pokroić kapelusze w paski. 2. 20 g makaronu chińskiego Tao Tao wrzucić do wrzątku i zostawić pod przykryciem. Po 3 min. odcedzić, pokroić na paski o długości około 5 cm. 3. Drobno pokroić małą marchew, pół cebuli i 1 liść kapusty pekińskiej. Wymieszać i dodać 100 g mielonego mięsa, jajko, 5 kiełków fasoli mung Tao Tao, 1 łyżkę sosu sojowego. 4. Wszystko wymieszać i przyprawić pieprzem. Sposób przyrządzania 1. Pojedynczy placek zanurzyć na 2 sekundy w letniej wodzie i położyć na deskę aż zmięknie. 2. Na placek nałożyć 1 łyżkę stołową nadzienia i zawinąć w sposób pokazany na obrazkach poniżej. 3. Sajgonki smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju do osiągnięcia złotobrązowego koloru. facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow Kulinarnych inspiracji szukaj na www.TaoTao.pl


Pochodzenie

Wyprodukowano w Wietnamie

Dostawa

  • Koszt i obszar dostawy
  • Metody Płatności
  • Terminy dostawy
  • Reklamacje i zwroty

Oferta

  • Gazetka Frisco
  • Nowości
  • Promocje
  • Bestsellery
  • Nasze marki

O Frisco

  • Poznaj nas
  • KDR
  • Frisco Friends
  • Aktualności
  • Kontakt dla mediów
  • Praca
  • Opinie

Informacje

  • Pomoc
  • Dane firmy
  • Regulaminy
  • Polityka prywatności i cookies

Gdzie jesteśmy

  • Warszawa
  • Kraków
  • Poznań
  • Katowice
  • Wrocław
  • Gdańsk
  • Gdynia
  • Sopot

Kontakt

bok@frisco.pl

(+ 48) 22 331 50 00

pon. - pt. 7.00 - 22.00

sob. - niedz. 8.00 - 21.00

Obserwuj nas

Zmień język

Polski - PL
English - EN
Pobierz z Google PlayPobierz w App Store