KUPIEC
Mąka ziemniaczana
Najniższa cena: 5,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mix B – mieszanka chlebowa firmy Schar. Na bazie tej mieszanki mąk można łatwo zrobić chleb, pizzę, bułeczki i inne ciasta drożdżowe. Mieszanki mąk można używać w automatach chlebowych. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy.
skrobia kukurydziana
mąka ryżowa
włókno roślinne (psyllium, bambus)
mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%
mąka z soczewicy 3,6%
dekstroza
substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza
sól
Może zawierać soję. Bez laktozy, Bez pszenicy.
Bezglutenowy
Wymiar liczbowy 1
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 1020
kg
Średnia miara (e)
Mąka ziemniaczana
Najniższa cena: 5,99 zł
Mąka owsiana bezglutenowa BIO
Najniższa cena: 20,79 zł
Mąka uniwersalna bezglutenowa
Najniższa cena: 13,79 zł
Mąka gryczana pełnoziarnista BIO
Najniższa cena: 12,19 zł
Mąka z tapioki
Najniższa cena: 5,79 zł
Mąka ryżowa
Mąka kukurydziana
Mąka gryczana
Skrobia ziemniaczana
Mąka kokosowa BIO
Mąka jaglana BIO
Mąka migdałowa
Tapioka (skrobia z manioku) bezglutenowa BIO
Skrobia kukurydziana BIO
Mąka ziemniaczana
Mąka ryżowa pełnoziarnista bezglutenowa BIO
Mąka uniwersalna bezglutenowa
Mąka z ciecierzycy BIO
Mąka kukurydziana BIO
Mąka kokosowa BIO
Skrobia ziemniaczana BIO
Mąka kasztanowa bezglutenowa BIO
Mąka bananowa BIO
Mąka kasztanowa bezglutenowa BIO
Mąka z topinamburu bezglutenowa BIO
Mąka kokosowa BIO
Mąka z sorgo (drobno mielona) bezglutenowa BIO
Mąka kukurydziana (drobno mielona) bezglutenowa BIO
Mąka kokosowa odtłuszczona bezglutenowa BIO
Mąka z zielonego grochu bezglutenowa BIO
Mąka z ciecierzycy bezglutenowa BIO
Pan rustico - chleb wiejski bezglutenowy
Chipsy ziemniaczane o smaku paprykowym (bezglutenowe)
Chipsy ziemniaczane naturalne (bezglutenowe)
Pan Multigrano - Bezglutenowy chleb wieloziarnisty
Spody do pizzy bezglutenowe (2 szt. - 2x150g)
Pan Blanco- chleb biały bezglutenowy
Pan Grati - bezglutenowa bułka tarta
Babeczki morelowe bezglutenowe
Tortilla bezglutenowa na bazie mąki ryżowej (2 szt.)
Pain Campagnard - Chleb wiejski bezglutenowy
Precelki bezglutenowe
Mąka uniwersalna bezglutenowa
Pain Campagnard aux graines - Chleb wieloziarnisty bezglutenowy
Bezglutenowa focaccia z rozmarynem
Makaron fusilli (świderki) bezglutenowy
Makaron penne (rurki) bezglutenowy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Mieszankę można wykorzystać do upieczenia chleba bezglutenowego.
Winkelau 9 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy
Znak przekreślonego kłosa - IT-016-117
Dr. Schär AG/SPA Winkelau 9 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy
Schär
Marka | Schär |
Znak przekreślonego kłosa
Green Dot
Chleb i bułki Pizza i ciasta drożdżowe Pożywne przekąski Słodkie ciasta drożdżowe Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Idealna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba, bułek oraz pizzy.
Więcej świetnych przepisów znajdziesz na www.schaer.com
Przepis na pizzę Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do podanej temperatury Składniki: 300 g Schär Mix Bread, 6 g suszonych drożdży lub 13 g świeżych drożdży 30 g oliwy z oliwek, 255 ml letniej wody, 5 g soli. Przygotowanie: Wymieszać razem wszystkie składniki i wyrabiać do jednorodnej konsystencji. Jeśli używasz świeżych drożdży, rozpuścić je w wodzie i wlać do mąki. Umieścić ciasto na blacie roboczym, wyrabiać ręcznie, lekko oprószając mąką. Przykryć bochenek wilgotną szmatką i pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez ok. 40 minut. Rozprowadzić ciasto na naoliwionej blasze do pieczenia, ułożyć pomidory, mozzarellę, itp. według uznania i piec na dolnej półce piekarnika przez ok. 20-25 minut w temperaturze 220°C. Przepis na chleb Składniki (w temp. pokojowej): 500 g gotowej mieszanki Schär Mix Bread, 450 ml letniej wody, 40 g oleju (rzepakowego lub słonecznikowego), 10 g suszonych drożdży lub 21 g świeżych drożdży oraz 8 g soli. Przygotowanie: W misce zmieszać sól, olej i wodę, potem dodać mieszankę na chleb (Schär Mix Bread) i na koniec drożdże. Wymieszać przez 30 sekund mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta na minimalnej prędkości, potem wyrabiać ciasto przez 5 minut na średniej prędkości do uzyskania jednorodnej konsystencji. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce (24°C-28°C). Kiedy ciasto odpocznie, wyłożyć je na podsypany mąką blat roboczy i uformować kulę. Ułożyć ciasto w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić na 30 minut. W międzyczasie nagrzać piekarnik (210°C z termoobiegiem/ 220°C z grzaniem góra/dół) i ustawić na dnie piekarnika małą pustą żaroodporną formę. Wyrośnięty chleb posmarować z wierzchu wodą, ponacinać dowolnie (maksymalnie na głębokość 5 mm). Wlać ok. 100 ml wody do podgrzanej żaroodpornej formy stojącej na dnie piekarnika i jednocześnie wstawić do piekarnika blachę z chlebem. Czas pieczenia wynosi około 50 minut. Upieczony chleb wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do ostygnięcia. Korzystając z automatycznego wypiekacza do chleba należy zmniejszyć ilości wszystkich składników o 50%. W przypadku ręcznego wyrabiania ciasta należy je ugniatać przez około 15 minut. Alternatywnie, przepis na „Chleb" może być stosowany również dla wypiekacza. Wybrać program bezglutenowy (około 1 godzina i 50 minut) i „przypieczona skórka". Zwróć uwagę na maksymalną pojemność wypiekacza.