Ser Markiz L'Casei podobnie jak Ser Królewski należy do grupy serów typu holenderskiego.
Jest to ser unikatowy, produkowany z dodatkiem bakterii L'casei, dzięki czemu oprócz znakomitego smaku ser oferuje wysokie walory odżywcze i zdrowotne.
Bakterie L'casei to bakierie probiotyczne, które wzmacniają system odpornościowy organizmu, mają pozytywny wpływ na florę jelitową, szczególnie po kuracjach antybiotykowych, działają wspomagając w leczeniu zaparć, w niestrawności i wzdęciach.
Markiz tym samym jest innowacyjnym produktem należącym do grupy żywności funkcjonalnej.
Oprócz właściwości zdrowotnych ser charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi.
Delikatniejszy od Sera Królewskiego kusi ostrzejszą nutą holenderską.
Jest przyjemnie miękki, choć nadal jędrny. Doskonały jako przekąska, danie samodzielnie, lub składnik kanapek.
Cechy
gwarancja wspaniałego smaku
L.casei ze szczepem Lactobacillus Casei Lafti L 26
plastry
SIERPC Ser Markiz L.casei - plastry