Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bulion grzybowy Knorr jest najlepszym i najprostszym rozwiązaniem dla osób niewprawionych w robieniu sosów o odpowiedniej konsystencji.
Bulion grzybowy nadaje potrawom charakterystycznego grzybowego posmaku, które szczególnie przypadną do gustu miłośnikom tego typu kompozycji smakowych. Jego idealnie rozpływająca się konsystencja jest kwintesencją prawdziwych sosów, które równomiernie pokrywają dania, takie jak mięsa, warzywa lub naleśniki.
Bulion Knorr jest bardzo prosty w przyrządzeniu, w szeregu różnych dań:
bez konserwantów
sól
tłuszcz roślinny (palmowy, Shea, Sal)
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy
cukier
aromaty
ekstrakt drożdżowy
borowiki (0,7%)
barwnik: karmel amoniakalny
kwas: kwas cytrynowy
nasiona SELERA
Wartość energetyczna | 50 kJ | < 1.00% | |
w 100 ml: 20 kJ / 5 kcal | |||
% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 12 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje). |
Substancje konserwujące | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 10
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 67
g
Opakowanie pozwala na przygotowanie 12 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje).
Liczba jednostek 6
polski
Podstawowy sposób przygotowania: 1 kostkę rozpuść w 0,5 litra wrzącej wody.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
1 porcja** zawiera: 50 kJ 15 kcal <1%* w 100 ml: 20 kJ / 5 kcal *% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). **Opakowanie pozwala na przygotowanie 12 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje).
Pulpety w sosie Przygotuj: - 600 g mielonej wieprzowiny - 1 kostkę Bulionu grzybowego Knorr - 200 g pieczarek - 1 ząbek czosnku - 1 cebulę - 1 kajzerkę - 3 łyżki mąki pszennej - 1 jajko - 3 łyżki śmietany 18% - oliwę do smażenia. Sposób przygotowania: Mięso włóż do miski, dodaj startą na tarce cebulę, posiekany czosnek, jajko i odciśniętą bułkę, namoczoną wcześniej w wodzie lub mleku. Wyrób masę, a następnie uformuj małe kulki. Obtocz je w mące i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Podsmaż pokrojone w plastry pieczarki, dodaj je do klopsów. Całość zalej szklanką wody i dodaj 1 kostkę bulionową Knorr, dzięki której sos nabierze głębokiego grzybowego smaku. Wszystko razem duś pod przykryciem około 20 min. Na koniec sos zapraw trzema łyżkami śmietany. Rada szefa kuchni: Do sosu możesz dodać grzyby suszone.
Knorr
Marka | Knorr |
Ta mała kostka bulionowa jest świetną propozycją, gdy chcemy aby danie do którego ją dodamy miało smakowity, grzybowy posmak. Doskonale nadaje się do przyrządzenia zup i sosów. Ułatwi także przygotowanie tortu naleśnikowego z żółtym serem. Przepis podajemy na naszej stronie.