PRIMO GUSTO
Pesto Rosso
Najniższa cena: 11,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sos Barilla do makaronu - Pesto Pomodori Secchi to wywodzący się z Włoch, sos do popularnego makaronu Spaghetti. Jednakże z powodzeniem może być dodawany również do innych dań na bazie makaronu i nie tylko. Produkt stanowi zmodyfikowaną wersję klasycznego pesto przygotowywanego z bazylii.
Pesto Pomodori Secchi to sos stworzony na bazie najlepszych suszonych pomidorów, dzięki którym stanowi prawdziwą esencję smaku, dodatkowo wzbogaconą aromatycznymi włoskimi przyprawami.
Sos Barilla:
olej słonecznikowy
pulpa pomidorowa 28,5 %
koncentrat pomidorowy 8 %
suszone pomidory 7,5 %
ziemniaki
pomidory suszone 4,5 %
serwatka z mleka w proszku
sól
cukier
koncentrat soku z marchwi o właściwościach barwiących
czosnek
oregano 0,7 %
maślanka z mleka w proszku
regulator kwasowości: kwas mlekowy
naturalny aromat (mleko)
Produkt bezglutenowy. Zaznaczone składniki mogą powodować reakcję u osób uczulonych lub skłonnych do nietolerancji.
Wymiar liczbowy 200
Pack | Recyclable |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Słoik |
g
Średnia miara (e)
Pesto Rosso
Najniższa cena: 11,49 zł
Pesto czerwone
Najniższa cena: 10,75 zł
Pesto Pomodori Secchi (z suszonymi pomidorami)
Pesto Rosso
Pesto Rosso
Pesto Calabrese
Pesto z suszonych pomidorów
Pesto Rosso BIO
Makaron spaghetti
Makaron bavette
Makaron gnocchi
Makaron spaghettini
Pesto alla Genovese (z bazylii)
Makaron penne rigate (pióra nacinane)
Makaron fusili (świderki)
Makaron tagliatelle (wstążka)
Makaron maccheroni (krótkie rurki)
Sos pomidorowy Basilico (z dodatkiem bazylii)
Sos pomidorowy Bolognese (bezmięsny)
Sos pomidorowy Arrabbiata (z ostrą papryką)
Sos pomidorowy Aglio (z czosnkiem, czerwonym winem i ziołami)
Sos pomidorowy Bolognese (z mięsem i warzywami)
Sos pomidorowy Toscana (z ziołami)
Sos pomidorowy Napoletana (z cebulą i ziołami)
Sposób przyrządzania: sosu pesto nie trzeba podgrzewać, wystarczy dodać do świeżo ugotowanego, odcedzonego, gorącego makaronu i dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje w proporcjach: 50 g sosu na 100 g suchego makaronu. Najlepiej smakuje z makaronem Barilla Fusilli. Czas przygotowania potrawy: około 13 minut.
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5 dni.
5
ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa
190 ml e
Barilla G. e R. Fratelli Società per Azioni Via Mantova 166, Parma, Włochy
Barilla Poland Sp. z o.o., ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa
Barilla Poland Sp. z o.o., ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa
Barilla
Marka | Barilla |
Pesto Pomodori Secchi to idealny dodatek do makaronu Penne Rigate. Można je połączyć bezpośrednio ze świeżo ugotowanym, odsączonym makaronem, bez konieczności uprzedniego podgrzewania.
Barilla to włoska, rodzinna firma spożywcza, która została założona w 1877 roku. Obecnie jesteśmy już międzynarodową Grupą, obecną w ponad 100 krajach. Jesteśmy światowym liderem na rynku makaronów i gotowych sosów w Europie kontynentalnej, produktów piekarniczych we Włoszech i chrupkiego pieczywa w Skandynawii. Grupa Barilla jest uznawana na całym świecie jako symbol włoskiej wiedzy specjalistycznej.
www.barilla.com