Obszar połowu: FAO 27Vb - Wody Wysp Owczych
Metoda połowu: włoki pelagiczneRyby i produkty pochodne.
Płat śledziowy marynowany (płat śledziowy, ocet, sól, sacharyna (sacharynian sodu, cyklaminian sodu), stabilizator: regulator kwasowości: E270, E296, E330; garbat: regulator kwasowości: E270, E260; aromaty, barwniki; E150d), zalewa (woda, ocet, cukier, sól, regulator kwasowości: E270, E260, oleje przyprawowe, barwniki: E150d), cebula marynowana, marchew.
Określenie | W 100g | W jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 805,0 | 3220,0 |
Wartość energetyczna (kcal) | 192,0 | 768,0 |
Tłuszcz | 13,0 | 52,0 |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,7 | 10,8 |
Węglowodany | 3,4 | 13,6 |
w tym cukry | 3,0 | 12,0 |
Białko | 17,0 | 68,0 |
Sól | 2,4 | 9,6 |
Przechowywać w warunkach chłodniczych.