MLEKOVITA Polski Jogurt pomarańcza z melisą to dość unikatowy produkt łączący w sobie wszystkie walory smakowe i zdrowotne, jakie posiadają jogurt oraz melisa. Jogurt jest bogatym źródłem potrzebnego dla kości wapnia, a także węglowodanów będących źródłem energii oraz białek. Naturalne kultury bakterii wzmacniają zaś bakteryjną florę jelitową, w wiec cały układ trawienny. Melisa jest z kolei środkiem działającym uspokajająco na układ nerwowy, a więc pomaga osobom rozdrażnionym, mającym problemy z koncentracja czy zasypianiem.
mleko pasteryzowane, cukier, wsad pomarańcza-melisa (sok pomarańczowy 1,8%, syrop glukozowo-fruktozowy z pszenicy i kukurydzy, skrobia modyfikowana kukurydziana, ekstrakt z melisy lekarskiej 0,07%, barwnik 160a, aromaty), kultury bakterii jogurtowych, kultury probiotyczne: Lactobacillus acidophlius LA-5, bifidobacterium BB-12.
Wartości odżywcze
Obliczona wartość odżywcza
Określenie
w 100g
w jednostce
Wartość energetyczna (kJ)
293
732.5
Wartość energetyczna (kcal)
70
175
Białko (g)
2.8
7
Tłuszcz (g)
0.8
2
Węglowodany (g)
13
32.5
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.