LUBELLA
Mąka puszysta - Poznańska (typ 500)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mąka poznańska typ 500 Basia to produkt, przy pomocy którego można stworzyć wiele świetnych potraw. Jedno opakowanie to aż 1000 g najlepszej jakości mąki. Doskonale sprawdzi się szczególnie w przypadku dań składających się z ciasta. Ten produkt na stałe powinien zagościć w każdej kuchni.
Mąka poznańska Basia jest produktem pszennym. Stanowi więc doskonałe źródło błonnika, który ma dobry wpływ na organizm człowieka. To najwyższej jakości mąka typu 500, która świetnie sprawdzi się w przypadku ciast kruchych, francuskich oraz tzw. potraw „mącznych” jak np. pierogi lub kluski.
Co można stworzyć przy pomocy mąki poznańskiej typ 500 Basia:
najlepsza do pierogów
doskonała do pierogów, klusek, sosów
Mąka puszysta - Poznańska (typ 500)
Mąka wrocławska - do naleśników (typ 500)
Najniższa cena: 4,79 zł
Mąka puszysta - Wrocławska (typ 500)
Najniższa cena: 3,74 zł
Mąka puszysta - Krupczatka (typ 500)
Mąka pszenna luksusowa (typ 500)
Mąka pszenna wrocławska (typ 500)
Mąka pszenna wrocławska (typ 500)
Mąka kraftowa pszenna (typ 500)
Mąka pszenna chlebowa (typ 680)
Najniższa cena: 4,79 zł
4% więcej
Mąka wrocławska - do naleśników (typ 500)
Najniższa cena: 4,79 zł
Mąka tortowa extra (typ 405)
Mąka tortowa orkiszowa (typ 450)
Mąka pszenna pełnoziarnista (typ 1850)
Mąka pełnoziarnista z orkiszu (typ 1850)
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
ul. Serbska 4 61-696 Poznań
GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań
Basia
Marka | Basia |
Zapach domowego ciasta, smak pysznych pierogów, aromat delikatnych naleśników przywodzą na myśl wspomnienia z dzieciństwa i radosne chwile spędzone wspólnie przy rodzinnym stole. Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni. Dzięki najlepszym ziarnom oraz najwyższym standardom produkcji, możesz być pewna, że mąka Basia jest zawsze biała i puszysta.
Pierogi ruskie - 3 szklanki mąki Basia - 1 szklanka ciepłej wody - 1 łyżka ciepłego masła - ½ łyżeczki soli - 700 g ugotowanych, zmielonych ziemniaków - 300 g twarogu - 2 cebule Z mąki Basia, wody, masła i soli wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Podziel je na mniejsze części, każdą z nich rozwałkuj na cienki placek i wytnij szklanką kółka. Pokrój drobno cebulę i zeszklij na maśle, a następnie wymieszaj z ziemniakami, pokruszonym twarogiem i dopraw tak jak lubisz. Po nałożeniu farszu dokładnie zlep brzegi. Wrzucaj pierogi do wrzącej wody i gotuj ok. 3-4 minuty.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00