Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Indonezja jest miejscem, gdzie palma kokosowa ma doskonałe warunki wzrostu, a z soków jej pąków kwiatowych powstaje cukier kokosowy - wprost Ze świata natury: - wzbogaca oraz urozmaica ciasta, desery, kawy, napoje - nadaje karmelową nutę oraz złocisty kolor - jest nierafinowany - posiada niski indeks glikemiczny - odpowiedni dla diabetyków
z Indonezji
indeks glikemiczny: 35
cukier kokosowy
Wymiar liczbowy 200
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 206
g
polski
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
Wymagana wysokość na półce 169
Wymagana szerokość na półce 128
Wymagana głębokość na półce 54
Wysokość 169
Szerokość 128
Głębokość 54
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przepis na tartę z gruszkami Dodaj: Spód: 150 g mąki, 100 g zimnego masła, 50 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera, 2 żółtka, 1 łyżka wody. Dodatkowo: 40 g mielonych migdałów, 40 g mąki, 40 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera. Nadzienie: 500 g gruszek, 40 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera, 10 g miodu, 1 łyżka wody, 100 g orzechów włoskich. Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej do miski, dodaj pokrojone masło, cukier kokosowy, żółtka i wodę. Zagnieć do połączenia składników i uformuj w kulę. Zawiń folią spożywczą i wstaw na ok. 30 minut do lodówki. 2. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż formę na tartę o średnicy 23 cm. Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw do zamrażarki na 10 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do 190°C. 3. Zmrożone ciasto wstaw do piekarnika i piecz ok. 20 minut do zrumienienia. 4. Upieczony spód pozostaw do wystudzenia. 5. Wymieszaj razem mielone migdały, mąkę i cukier kokosowy. Posyp mieszanką wystudzony spód. 6. Obierz gruszki, wydrąż gniazdo nasienne i pokrój owoce na ósemki. 7. Piekarnik nagrzej do 170°C. 8. Na patelni podgrzej cukier kokosowy z miodem i wodą. Gdy cukier się rozpuści dodaj orzechy i gruszki. Podgrzewaj do momentu, aż gruszki będą miękkie. Ułóż gruszki z orzechami na tarcie, polej pozostałym sosem i wstaw do nagrzanego piekarnika. 9. Piecz ok. 20 minut. Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia.
.
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Podmarka Ze świata natury
Indonezja jest miejscem, gdzie palma kokosowa ma doskonałe warunki wzrostu, a z soków jej pąków kwiatowych powstaje cukier kokosowy - wprost Ze świata natury: - wzbogaca oraz urozmaica ciasta, desery, kawy, napoje - nadaje karmelową nutę oraz złocisty kolor - jest nierafinowany - posiada niski indeks glikemiczny - odpowiedni dla diabetyków
Nazwa funkcjonalna Cukier kokosowy nierafinowany