DELECTA
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,99 zł
20% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))
błonnik z cykorii
aromat
sól
Możliwa obecność MLEKA.
Wartość energetyczna | 600 kJ | 7.00% | |
Energia w 100 g 1395 kJ / 333 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |
Barwniki | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 375
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 388
g
16
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g
polski
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,99 zł
20% taniej
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Ciasto brownie bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto drożdżowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,89 zł
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,85 zł
Kwas cytrynowy
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Soda oczyszczona
Pizza z salami
Pizza z pieczarkami
Śmietan-fix
Pizza z szynką i pieczarkami
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku malinowym
CLASSICA Pizza Quattro Formaggi
Żelatyna uniwersalna
CLASSICA Pizza Speciale
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
1 porcja (43 g) zawiera: energia 600 kJ 143 kcal 7%* Energia w 100 g 1395 kJ / 333 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Świeży smak Babki cytrynowej zachwyci wszystkich łasuchów - od małego do dużego! Wystarczy dodać jaja, tłuszcz i mleko, wymieszać i upiec. Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Na opakowaniu znajdziesz przepis na Babkę Wielkanocną i Muffinki. Smacznego Dnia! Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Babka o smaku cytrynowym Dodaj: - 2 jaja - 100 g masła (lub margaryny) - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka) Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem. Babka Wielkanocna Ciasto Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki z kominem (⌀ ok. 20 cm). Piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i polej lukrem. Polewa Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny. Muffinki Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka). Smacznego!