DELECTA
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Czarne Babeczki mają pyszny, intensywnie czekoladowy smak i wilgotną konsystencję. Czarną barwę zawdzięczają dodatkowi czarnego kakao i dużej ilości kropelek czekolady.
mąka PSZENNA
cukier
11% kropelki czekolady (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe))
skrobia PSZENNA
4,4% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))
glukoza
0,7% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza)
błonnik z cykorii
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
sól
Barwniki | Nie zawiera |
Mleko | Zawiera |
Pszenica | Zawiera |
343
g
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek.
Typ | Karton |
Waga brutto 404
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce 211
Wymagana szerokość na półce 139
Wymagana głębokość na półce 48
Wysokość 211
Szerokość 139
Głębokość 48
Wymiar liczbowy 343
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Opakowanie zawiera:
303 g mieszanki do ciasta
40 g kropelek czekolady
12 szt. foremek
12
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,89 zł
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,85 zł
Kwas cytrynowy
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Soda oczyszczona
Kisiel o smaku morelowym
Kisiel o smaku jabłkowym
Kisiel o smaku cytrynowym
Żelatyna uniwersalna
Pizza z salami
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku malinowym
CLASSICA Pizza Quattro Formaggi
Kisiel o smaku owoców leśnych z kawałkami owoców
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Czarne Babeczki mają pyszny, intensywnie czekoladowy smak i wilgotną konsystencję. Czarną barwę zawdzięczają dodatkowi czarnego kakao i dużej ilości kropelek czekolady.
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
z czarnym kakao i kropelkami czekolady
wystarczy wymieszać łyżką
super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności. Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org
UTZ
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Nazwa funkcjonalna Babeczki czarne
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Babeczki czarne Dodaj: - 2 jajka - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) - 100 ml oleju (ok. 10 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie foremek Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). 2. Przygotowanie ciasta Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski; dodaj jaja, mleko i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia się składników (ok. 1 min). 3. Nakładanie ciasta Wsyp kropelki czekoladowe do ciasta i delikatnie wymieszaj. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. 4. Pieczenie Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 17-18 min Smacznego! Wypróbuj przepis na krem: 250 g serka mascarpone, 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. i 40 g cukru pudru dokładnie ubij mikserem na sztywno. Nałóż na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego lub łyżki. Udekoruj owocami. Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl