Przetwory rybne
Sortuj

Rodzaje

Brak dodatkowych filtrów.

Marki

Brak dodatkowych filtrów.

Ważny do 11-11-2023
Produkt polecany
PALMOLIVE MEN Żel pod prysznic Energising 750 ml
Ważny do 08-06-2025
Ważny do 21-08-2022
Ważny do 18-07-2022
Ważny do 15-07-2022

Przetwory rybne

Właściwości prozdrowotne ryb znane są wszystkim. Wielu z nas w swoim menu przestrzega zasady 2 lub 3 dań rybnych w tygodniu. Ale bywają takie sytuacje, że spożycie sałatki z rybą czy zapiekanej ryby jest wręcz niemożliwe. W takim wypadku warto mieć w zanadrzu przetwory rybne. Pasty rybne, paprykarze, tuńczyk w oliwie z oliwek, grillowane filety z makreli w sosie własnym lub pomidorowym, czy ryba po grecku – wszystkie one spełnią nasze zapotrzebowanie na produkt pochodzenia rybnego. Ponadto można je spożyć zaraz po otwarciu opakowania, bez żadnych czasochłonnych przygotowań czy podgrzewania, co jest ich ogromną zaletą. Idealnie sprawdzą się jako danie podczas przerwy w pracy, na pikniku i w czasie górskiej wędrówki. A obecna w nich ryba jest niekwestionowanym źródłem cennych walorów smakowych i odżywczych, o dostarczaniu których dla własnego zdrowia nie powinniśmy zapominać. Obecność ryb w tygodniowym jadłospisie to podstawa zdrowej i zbilansowanej diety.

Przetwory rybne – smaczne połączenia, cenne dla naszego zdrowia!

Przetwory rybne dostarczają łatwo przyswajalne białko, niezbędne aminokwasy, witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (w tym D3) oraz makro i mikroelementy takie jak: wapń, fosfor, fluor, jod i selen. Obecne w nich kwasy omega-3 mają działanie profilaktyczne przy chorobach serca i miażdżycy, normują krzepliwość krwi, mają korzystny wpływ na pracę mózgu, poprawiają kondycję zdrowia, obniżają cholesterol i pobudzają układ odpornościowy do intensywniejszej pracy. Dlatego warto spożywać je od czasu do czasu. Łatwo się je przechowuje, niektóre z nich nie muszą być schowane w lodówce, a wyłącznie w zacienionym miejscu, w temperaturze nie przekraczającej 25 st. C. Zaś po otwarciu należy je trzymać wyłącznie w lodówce - tyle czasu, ile widnieje na opakowaniu.

Ryby w puszce - w całości lub kawałkach, w różnych kompozycjach smakowych

Ryby w puszce i konserwy rybne wykonywane są zarówno ze świeżych, jak i mrożonych różnych gatunków ryb: dorsza, tuńczyka, szprotek, makreli, flądry czy śledzia oraz wielu innych. Ryba jest przyrządzana na wiele sposobów: na parze, smażona lub wędzona, w oliwie z oliwek, w sosie własnym lub pomidorowym, wraz z ryżem lub warzywnymi dodatkami. Umieszczenie jej w hermetycznym opakowaniu gwarantuje jej wysoką jakość oraz dłuższą datę spożycia, najczęściej od 3 do 6 miesięcy.Jeśli tylko lubisz eksperymentować z daniami rybnymi, przejrzyj naszą ofertę, zamów i skosztuj różnorodnych ryb w puszce oraz konserw rybnych.