PRYMAT
Pieprz czarny ziarnisty
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pieprz czarny ziarnisty Kamis to przyprawa, która powinna znaleźć się w każdej kuchni. Doskonałej jakości pieprz ma formę ziarnistą, dzięki czemu wystarczy dodać kilka sztuk, by wzmocnić smak każdej potrawy. Jest wygodny w użyciu, ma mocny aromat i smak.
Czarny pieprz Kamis dodawany jest do niemal każdej potrawy, a dzięki szczelnemu opakowaniu można cieszyć się jego świeżością oraz mocą. Jedna paczuszka zawiera 20 g, co sprawia, że wystarcza na dłuższy czas.
Pieprz czarny ziarnisty Kamis – istotne informacje:
gwarancja jakości
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny - młynek
Pieprz czarny ziarno BIO
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa do frytek i ziemniaków
Najniższa cena: 2,29 zł
Mieszanka przyprawowa klasyczna
Najniższa cena: 2,89 zł
Musztarda francuska (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,79 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 2,99 zł
Mieszanka przyprawowa do kurczaka
Najniższa cena: 2,99 zł
Mieszanka przyprawowa grzanki złociste
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Najniższa cena: 2,99 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 2,99 zł
Mieszanka przyprawowa do karkówki
Najniższa cena: 2,99 zł
Musztarda z cebulką prażoną i szalotką (łagodna)
Najniższa cena: 6,59 zł
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Glazura miodowo-musztardowa z chipotle (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,59 zł
Natka pietruszki
Najniższa cena: 2,49 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Pieprz był tak cenny, że nosił miano króla przypraw. Przez stulecia toczyły się o niego wojny! Kto miał dostęp do pieprzy, ten miał władzę i... zadowolonych gości. Uczty z daniami przyprawionymi pieprzem były oznaką zamożności. Pieprz tak bardzo rozpalał zmysły, że w średniowieczu był zakazany w klasztorach - mnisie potrawy przyprawiano niepokalankiem pieprzowym. Jagody pieprzu zbiera się, zanim dojrzeją. Nie mają wtedy wcale czarnego koloru - ziarenka są zielone! Czarną barwę nabierają dopiero pod wpływem fermentacji i suszenia. Czy wiesz, że... ostrość pierzu rośnie wraz z rozdrobnieniem jego ziaren - im drobniej mielony, tym mniej go potrzeba do przyprawienia dania?
Wyprodukowano w Polsce
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00