DELECTA
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy Dr Oetker to propozycja dla każdego, kto chce samodzielnie stworzyć cudowny deser, który zachwyci gości. Nie potrzeba ani kulinarnych umiejętności, ani specjalnego sprzętu. W opakowaniu znajdują się składniki, które należy wymieszać z olejem, wodą i dodać dwa jajka.
Babeczki Dr Oetker mają przepyszny smak i atrakcyjny wygląd. Ciekawym dodatkiem smakowym jest skórka pomarańczy. Producent zadbał nie tylko o ułatwienia przygotowania, ale i późniejszy wygląd naszych wypieków. Dostajemy papierowe papilotki do pieczenia.
Babeczki czekoladowe ze skórka pomarańczy Dr Oetker – cechy produktu:
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
wystarczy wymieszać łyżką
super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
4,4% skórka pomarańczowa (54% skórka pomarańczowa, cukier, regulator kwasowości (kwas cytrynowy))
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
skrobia
0,1% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza)
sól
Wartość energetyczna | 788 kJ | 9.00% | |
Energia w 100 g 1460 kJ / 349 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Barwniki | Nie zawiera |
325 g mieszanki do ciasta
10 g cukru pudru
12 szt. foremek
Wymiar liczbowy 335
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 394
g
12
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek.
polski
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Śmietan-fix
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku malinowym
Kwas cytrynowy
Soda oczyszczona
CLASSICA Pizza Quattro Formaggi
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Żelatyna uniwersalna
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Kisiel o smaku malinowym
Kisiel o smaku truskawkowym
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
1 porcja (54 g) zawiera: energia 788 kJ 188 kcal 9%* Energia w 100 g 1460 kJ / 349 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Masz ochotę na coś słodkiego i pysznego? Wybierasz się do szkoły, pracy, na wycieczkę? A może po prostu siedzisz w domu? Zrób babeczki! Są dziecinnie łatwe w przygotowaniu i można je wszędzie zabrać ze sobą. A w dodatku zawsze się udają i zawsze smakują! Wystarczy dodać kilka składników, które zawsze są w domu. Do opakowania dołączone są papierowe foremki. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodaj: - 2 jajka - 100 ml wody (ok. 10 łyżek) - 100 ml oleju (ok. 10 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie foremek: Na blasze do pieczenia ustawić foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). 2. Przygotowanie ciasta: Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min). 3. Nakładanie ciasta: Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. 4. Pieczenie: Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 17-20 min Wystudzone babeczki posyp cukrem pudrem. Smacznego! Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl