KAMIS
Przyprawa do kurczaka pikantna
Najniższa cena: 2,25 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
sól
papryka słodka
czosnek - 9%
musztarda w proszku (gorczyca biała, ocet spirytusowy, sól, cukier)
gorczyca biała - 7%
bazylia - 5%
cebula
cukier
pomidory suszone
pieprz czarny
gałka muszkatołowa
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 25
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 32
g
Średnia miara (e)
polski
Przyprawa do kurczaka pikantna
Najniższa cena: 2,25 zł
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa do kaczki
Przyprawa do kurczaka złocistego XL
Przyprawa do kurczaka
Przyprawa do kurczaka orientalna
Przyprawa do kurczaka po staropolsku
Przyprawa do kurczaka po węgiersku
Przyprawa do kurczaka pikantna
Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Przyprawa do kurczaka SWEET&SPICY z miodem czosnkiem i pieprzem cayenne (Georgia Style)
Przyprawa do złocistego kurczaka
Przyprawa do indyka
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,59 zł
Musztarda miodowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,79 zł
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Najniższa cena: 2,99 zł
Musztarda francuska (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,79 zł
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 2,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Najniższa cena: 2,99 zł
Mieszanka przyprawowa klasyczna
Najniższa cena: 2,89 zł
31% taniej
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Natka pietruszki
Najniższa cena: 2,49 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 5,99 zł
Mieszanka przyprawowa do karkówki
Najniższa cena: 2,99 zł
33% taniej
Papryka ostra mielona
Najniższa cena: 2,25 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 5,99 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Ten dziki ptak udomowiony przez Majów pojawił się w Polsce w szlacheckich obejściach i zanim trafił na stoły, był raczej ozdobą parków i ogrodów. Indycze mięso należy smażyć krótko, ale w wysokiej temperaturze. Inaczej robi się suche i traci smak. Zasada ta nie znajduje zastosowania jedynie w Święto Dziękczynienia w Ameryce, gdzie indyk jest potrawą kultową, piecze się go wtedy dość długo. Przed wyschnięciem mięsa chroni gruba warstwa masła na zewnątrz i pół kostki wewnątrz indyka.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Indyk z żurawiną Składniki (dla 5 osób): 1 pierś z indyka (ok. 1 kg), 4 łyżki soku z cytryny, 1 słoik żurawiny, olej, 1,5 łyżki Przyprawy do indyka Kamis. Przygotowanie: 1. Pierś indyka natrzyj przyprawą, polej sokiem z cytryny i odstaw na 3-4 godziny w chłodne miejsce (najlepiej na noc). 2. Mięso obsmaż na oleju. 3. Włóż do naczynia żaroodpornego, podlej niewielką ilością wody i piecz pod przykryciem ok. 90 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C. 4. Podawaj z żurawiną. Możesz serwować również na zimno.
Wyprodukowano w Polsce