Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

KAMIS Przyprawa do indyka 25 g

Mieszanka przyprawowa.

Data ważności: 19-08-2021
Kamis -  Przyprawa do indyka 25g. Wyrazisty aromat i soczysty smak.
FriscoNowy, zapakowany
2,491,99
za 1 szt. / 25 g
79,60 / kg
EAN: 5900084176019
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj
Mięso indyka jest bardzo różnorodne. Najdelikatniejsze i najchudsze jest mięso z piersi, a najwykwintniejsze dania przyrządza się smażąc je, piekąc lub dusząc w całości. Nieco odmienne w smaku, przypominającedziczyznę, jest mięso z udźca, przez wielu uważane za najsmaczniejsze. Przyprawą do Indyka można nacierać mięso przed pieczeniem, duszeniem, smażeniem sauté czy panierowaniem.

Składniki

Pokaż

Składniki

sól

papryka słodka

czosnek - 9%

musztarda w proszku (gorczyca biała, ocet spirytusowy, sól, cukier)

gorczyca biała - 7%

bazylia - 5%

cebula

cukier

pomidory suszone

pieprz czarny

gałka muszkatołowa

Zalecenia dla alergików

SelerMoże zawierać
Zboża zawierające glutenMoże zawierać
JajaMoże zawierać
MlekoMoże zawierać
GorczycaZawiera
SojaMoże zawierać

Inne informacje o alergenach

Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyŚrednia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 870 kJ/208 kcal (kJ/kcal)
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 23 g
w tym cukry 21 g
Białko 8,2 g
Sól 48,8 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

25

Jednostka

g

Waga brutto: 32

Wymiar liczbowy: 25

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Torebka

Kraj

Kraj produkcji: Polska

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Indyk z żurawiną Składniki (dla 5 osób): 1 pierś z indyka (ok. 1 kg), 4 łyżki soku z cytryny, 1 słoik żurawiny, olej, 1,5 łyżki Przyprawy do indyka Kamis. Przygotowanie: 1. Pierś indyka natrzyj przyprawą, polej sokiem z cytryny i odstaw na 3-4 godziny w chłodne miejsce (najlepiej na noc). 2. Mięso obsmaż na oleju. 3. Włóż do naczynia żaroodpornego, podlej niewielką ilością wody i piecz pod przykryciem ok. 90 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C. 4. Podawaj z żurawiną. Możesz serwować również na zimno.

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Ten dziki ptak udomowiony przez Majów pojawił się w Polsce w szlacheckich obejściach i zanim trafił na stoły, był raczej ozdobą parków i ogrodów. Indycze mięso należy smażyć krótko, ale w wysokiej temperaturze. Inaczej robi się suche i traci smak. Zasada ta nie znajduje zastosowania jedynie w Święto Dziękczynienia w Ameryce, gdzie indyk jest potrawą kultową, piecze się go wtedy dość długo. Przed wyschnięciem mięsa chroni gruba warstwa masła na zewnątrz i pół kostki wewnątrz indyka.

Cechy

bez dodatku glutaminianu monosodowego

gwarancja jakości

Marka

Kamis

Marka: Kamis

Produkt

Nazwa funkcjonalnaMieszanka przyprawowa
WariantPrzyprawa do indyka

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

bez dodatku glutaminianu monosodowego

Pochodzenie

Wyprodukowano w Polsce

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska

Adres zwrotny

McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl

Adres internetowy

www.kamis.pl