FRISCO ORGANIC
Winogrona białe BIO
1. Ugotuj makaron Fettucine al dente w osolonej wodzie (zgodnie z czasem podanym na opakowaniu). Odcedź, zachowując ok. 1/3 szklanki wody z gotowania.
2. W międzyczasie na dużej patelni rozgrzej oliwę extra vergine na średnim ogniu. Dodaj plasterki czosnku i smaż przez 1–2 minuty, aż zaczną się lekko złocić – uważaj, by nie przypalić.
3. Dodaj do patelni przekrojone na pół pomidorki cherry. Duś je 4–5 minut, aż lekko zmiękną i puszczą sok. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
4. Wrzuć odcedzony makaron na patelnię z pomidorkami, dodaj trochę wody z gotowania i wymieszaj, aby sos delikatnie oblepił makaron.
5. Pokrusz fetę i dodaj do makaronu, razem z otartą skórką z cytryny i świeżą bazylią. Delikatnie wszystko wymieszaj. Spróbuj i ewentualnie dopraw jeszcze solą lub pieprzem.
6. Skrop dodatkową łyżką oliwy z oliwek przed podaniem. Podawaj od razu – najlepiej z kieliszkiem białego, wytrawnego wina.
Jak podawać:
To danie idealnie komponuje się z winem greckim lub włoskim – np. Vermentino, Fiano albo Assyrtiko.
1. Ugotuj makaron Spaghetti al dente w osolonej wodzie (według instrukcji na opakowaniu). Odcedź, zachowując 1/3 szklanki wody z gotowania.
2. W międzyczasie rozgrzej oliwę na głębokiej patelni. Dodaj czosnek i smaż przez 30 sekund, następnie wrzuć cukinię i paprykę. Smaż na średnim ogniu 4–5 minut, aż warzywa zmiękną, ale wciąż będą jędrne.
3. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, a następnie wlej białe wino. Gotuj 1–2 minuty, aż lekko odparuje. Wrzuć oliwki, kapary, oregano i chili – wymieszaj.
4. Dodaj ugotowany makaron i odrobinę wody z gotowania. Całość dobrze wymieszaj, aby sos połączył się z penne.
5. W osobnej miseczce rozgnieć krakersy pomidorowo-paprykowe na dość drobną, chrupiącą posypkę – ręką lub wałkiem. Możesz je lekko podprażyć na suchej patelni dla wzmocnienia smaku (ok. 1 minuty).
6. Przełóż makaron na talerze, posyp krakersową posypką, świeżymi ziołami i, jeśli chcesz, tartym serem.
Wskazówka sommeliera:
Dobrze pasuje białe wino z południa Francji lub Sycylii – np. Grillo, Vermentino, Picpoul de Pinet.
1. cebulę białą pokroić drobno i zeszklić na maśle na patelni.
2. Dodać pulpę pomidorową i gotować na wolnym ogniu.
3). Dodać sól i szczyptę włoskich ziół.
4. Łososia pokroić w kostki, posypać solą i czarnuszką.
Pieczenie :
Piec na blasze z papierem do pieczenia w ok. 180 °C przez ok. 10 minut
Podanie:
Ugotowany makaron Tagliatelle Melissa Primo Gusto (przepis na opakowaniu) ułożyć na talerzu, polać sosem, na wierzch położyć kapary, oliwki, krążki z czerwonej cebuli i łososia Smacznego!
1.Gnocchi gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu.
2. Na oliwie podsmażamy cebulę, jak się zarumieni dodajemy pomidorki i przyprawy.
3. Po kilku minutach wlewamy przecier pomidorowy Melissa Primo Gusto, dodajemy serek śmietankowy i całość dokładnie mieszamy.
4. Do powstałego sosu dodajemy ugotowane wcześniej gnocchi.
5. Na kolec na całości dania układamy kawałki mozzarelli, posypujemy połową parmezanu i zapiekamy w 200 stopniach przez 15 minut z funkcją termoobiegu. Jeśli Twoja patelnia nie jest przystosowana do piekarnika, przykryj ją pokrywką i zapiekaj na małej mocy palnika.
Podanie:
6. Gotowe danie posypujemy pozostałym parmezanem oraz rukolą.
Smacznego!
Winogrona białe BIO
Arbuz 5500-7000g
Cena przed obniżką: 26,99 zł
26% taniej
Winogrona jasne
Limonka 1szt.
Marakuja ciemna
Ogórki krótkie krajowe 2-4 szt.
Ogórek krajowy
Pomidorki cherry myte
Pomidory 3-5szt. tacka
Papryka Habanero czerwona 15-17 szt.
Papryka MIX - tricolor
Papryka czerwona 2-4 szt.
Czosnek 1 główka
Cebula 5-8 szt.
Bakłażan 1 szt.
Cena przed obniżką: 5,99 zł
Figi świeże extra 2 szt.
Ser Feta D.O.P.
Ser sałatkowy w kostce
Ser Feta D.O.P.
Ser sałatkowo-kanapkowy tłusty (18% tł.)
Ser sałatkowo-kanapkowy półtłusty (12% tł.)
Ser Manouri D.O.P.
Ser Feta D.O.P.
Ser typu śródziemnomorskiego w zalewie solankowej (kostki)
Ser typu śródziemnomorskiego z czosnkiem i pietruszką w zalewie solankowej (kostki)
Ser typu śródziemnomorskiego z bazylią i oregano w zalewie solankowej (kostki)
Ser Feta D.O.P.
Ser typu śródziemnomorskiego w zalewie solankowej bez laktozy (kostki)
Ser typu śródziemnomorskiego z zielonymi oliwkami i czosnkiem w oleju (kostki)
Najniższa cena: 4,99 zł
Ser typu śródziemnomorskiego z chilli w oleju (kostki)
Najniższa cena: 4,99 zł
Ser typu śródziemnomorskiego z ziołami i przyprawami w oleju (kostki)
Najniższa cena: 4,99 zł
Ser typu śródziemnomorskiego z suszonymi pomidorami w oleju (kostki)
Najniższa cena: 4,99 zł
Ser Feta P.D.O.
Najniższa cena: 12,99 zł
Ser feta BIO
Ser Manouri
Ser biały do sałatek bez laktozy
Ser typu śródziemnomorskiego
Ser Halloumi
Najniższa cena: 14,39 zł
Ser Halloumi
Najniższa cena: 19,99 zł
Ser Halloumi
Ser na grilla lub patelnię (typu halloumi)
Ser Hiszpański
Ser Parmigiano Reggiano (klinek) D.O.P.
Najniższa cena: 34,49 zł
Jogurt naturalny typu greckiego (tł. 10%)
Jogurt naturalny typu greckiego (tł.10%)
Jogurt grecki
Jogurt grecki 10%
Jogurt typu greckiego
Ser Ricotta
Ser Ricotta
Ser Gran Ricotta (super cremosa)
Ser Mozzarella (kulka)
Ser Mozzarella light (kulka)
Ser Mozzarella (tarty)
Ser Mozzarella (mini kulki)
Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.
Najniższa cena: 11,89 zł
Ser Mozzarella (kulka) BIO
Ser Burrata
Udo z kurczaka (500g-700g)
Kurczak tuszka (1120g-1680g)
Udo klasa A świeże
Cena przed obniżką: 18,49 zł
Filety świeże klasa A (400g-600g)
Polędwiczka z indyka (320g-460g)
Sznycle z fileta indyka
Mięso mielone na kotlety z fileta z piersi indyka
Noga królika (600g - 900g)
Szynka wieprzowa bez kości QAFP
Karkówka wieprzowa bez kości w plastrach
Mięso z szynki wieprzowej na gulasz
Polędwiczka wieprzowa QAFP
Karczek dojrzewający Coppa Di Parma i Salami Milano - plastry mix BIO
Pałeczki Fuet
Salami Milano
Kiełbasa Chorizo Sarta pikantna
Salami camembert
Salami z orzechami
Kiełbasa fuet extra
SALAMI FLAMENCO (2x40g)
Najniższa cena: 7,99 zł
SALAMI SICILIANO (2x40g)
Najniższa cena: 7,99 zł
Salami milano- dojrzewające plastry BIO
Szynka dojrzewająca prosciutto di Parma DOP
Chorizo all natural
Szynka reserva all natural
szynka serrano
Szynka dojrzewająca prosciutto di Parma DOP
Fuet
Salame Spianata
Fuet d olot
Tapas serrano
chorizo mini snack
Boczek hiszpański - plastry
Pancetta- boczek wieprzowy dojrzewający w plastrach BIO
Chorizo sticks
Hiszpańskie chorizo
Mortadella
Szynka dojrzewająca łagodnie wędzona
Szynka prosciutto crudo
Szynka Serrano Gran Reserva
Espuńa Szynka gotowana 50% Duroc
Salchichon all natural
Szynka jamon iberico
Stinco Golonka gotowana
Łosoś norweski filet extra ze skórą - surowy (480g-720g)
Łosoś norweski dzwonka ze skórą (2 szt.) (320g-480g)
Dorsz atlantycki filet ze skórą (175g-325g)
Polędwiczki z dorsza atlantyckiego (210g-390g)
Dorsz czarny filet bez skóry (210g - 390g)
Karmazyn filet ze skórą (175g-325g)
Krewetki białe surowe 40/60 (175g-325g)
Krewetki białe surowe 30/40 (175g-325g)
Ośmiorniczki Baby (6-8szt.) (175g-325g)
Krewetki duże gotowane
Krewetki królewskie mrożone BIO
Cena przed obniżką: 51,39 zł
Łosoś Atlantycki wędzony na zimno, plastrowany
Łosoś wędzony na gorąco BIO
Łosoś pieczony naturalny
Łosoś wędzony na zimno o intensywnym smaku
Łosoś wędzony na gorąco naturalny
Łosoś Express po tajsku (2 porcje)
Łosoś świeży ze skórą (2 porcje)
Łosoś wędzony na zimno w plastrach
Łosoś Norweski wędzony BIO
Pstrąg łososiowy
Małże w Białym Winie
Małże Marynowane
Małże w Sosie Katalonskim
Małże Wędzone w oleju
Paluszki surimi Klasyczne
Pasta kawiorowa z krewetkami
Kawior z Łososia
Pasta kawiorowa z koperkiem
Pasta Łososiowa z wedzonego łososia
Pasta Tuńczykowa delikatna
Najniższa cena: 8,89 zł
Kawior Wasabi
Kawior Królewski Lumpfish
Burger z Łososia z papryką jalapeno
Tuńczyk w sosie własnym 3x80g
Tuńczyk w sosie własnym
Tuńczyk w oliwie z oliwek 3x70g
Tuńczyk filety w oliwie z oliwek
Tuńczyk w oliwie z oliwek 3x80 g
Sałatka z tuńczykiem i komosą ryżową
Sałatka meksykańska z tuńczykiem
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i tuńczykiem
Filety anchois w oliwie z oliwek
Anchois (sardele) w BIO oliwie z oliwek
Filety anchois w oleju słonecznikowym
Filety z sardynek w oliwie z oliwek
Sardynki w oleju słonecznikowym
Sardynki w BIO oliwie z oliwek
Sardynki z cytryną
Grillowane filety z makreli w oliwie z oliwek
Makrela w BIO oliwie z oliwek
Małże marynowane
Kalmary w sosie własnym
Kalmary w sosie amerykańskim ( kawałki)
Makrela filety w BIO sosie pomidorowym
Spody do pizzy bezglutenowe (2 szt. - 2x150g)
Pinsa
Pinsa 2x115g
Pita 4 szt.
Tortilla pszenna - 20 cm (8 szt.)
Najniższa cena: 4,65 zł
18% więcej
Tortilla wieloziarnista - 25 cm (5 szt.)
Tortilla pełnopszenna - 25 cm (4 szt.)
Pita proteinowa 4 szt.
Chrupiąca muszle do taco (12 szt.)
Bezglutenowa focaccia z rozmarynem
Ciabatta - bezglutenowe bułki do zapiekania
Bułki panini bezglutenowe
Pain Campagnard aux graines - Chleb wieloziarnisty bezglutenowy
Bagietka do zapiekania bezglutenowa
Mini burger - bułki pszenne z sezamem
Pita kieszonki 4 szt.
Pinsa pszenna
Bakłażany grillowane
Paella danie z krewetkami po hiszpańsku mrożona
Krewetki z ryżem w stylu orientalnym mrożone
Danie gotowe a la gyros
Warzywa na patelnię Italian style mix
Danie z kurczakiem w stylu gyros mrożone
Paella z owocami morza z krewetkami i małżami
Danie gotowe włoskie
Krewetki duże surowe
Krewetki koktajlowe 200/300 mrożone